Wednesday, 28 September 2011

SAYA RASA SAYA SANGAT KUAT!

sy pon tak tau knape sy cakap sy kuat.. Tp, bg sy lah kan??
sy memang sgt KUAT! atas sgala dugaan yg dtang, sy terima dengan Redha dan Ikhlas.. mungkin ade hikmah disebaliknya. InsyaAllah kan..sy pon dah pernah berjanji dgn diri sy..
MUSLIHANA, harung je satu2 musibah yg mnimpa kau.. ALLAH tu maha adil kan..
saya akan ingt "What goes around comes around"
sy doa doa doa selalu dikurniakan kekuatan sekuat emak.. moge2.. amin

heh! ckp psl kuat, sy memg kuat woo! sy boleh angkat berat, kdg2 sy pk boleh ke kwn2 gul sy angkat ape yg sy angkat? **(terutama skali mse mniage)
sy stayback mniage diJALAN TAR pd bulan Puasa stiap thn tau! mne sempat nk cover cun lgsg.. hehe..
boleh kah anda?? raya pertama pkul 10pg baru smpai rumah.. sedih kot.. tp, untuk hidup senang kita kena berkorban..bg sy bkn semata2 utk hidup senang, KEPUASAN mniage tu dan juge nk bantu abang kn.. hemmmmmm... sy slalu pkir, slame sy berdaya sy sntiase ade tenaga utk keluarga sy..sy berharap mereka juga merasa prkara yg sma.. Hopefully..

Tuesday, 27 September 2011

BILA ANJE MINTAK ITU DAN INI

ANJE **(adik bongsu)

memang manje, montel, tembam, gemok gedempol tendang masuk gol taik beketol boleh buat dodol!! haha.. bongok aku!
anje anak manje, adik pling manje dlm umah ni.. slalu sgt mintak itu, mintak ini.. huh! saya rasa seperti seorg KAKAK sgt!

ok anje, from now until the end of my life u can ask me what ever u want!

ohhhhh... oleh yang demikian, sy perlu lah mempunyai kerja tetap dengan secepat yang mungkin muslihana!!!
Anja mintak basikal, akak akan belikan untuk anje ye sbr, one by one wahai anje yg gmok!..
mlm td anje berkata smbil memerhatikan iklan KFC di televisyen : " Kakak, Anje nk tu"... luruh hati akak dengar permintaan anje tu.. xsmpainye hati yaALLAH..
dengan itu, sy telah berjanji kepada anje untuk bgon pagi same2 esok utk makan KFC meal for Breakfast..
at last, xdpt jgk! hemmm... sabar sih anje, biar pahit dahulu, manis2 kemudian ya..
InsyaAllah, stu mase nnti sgalanya akan termakbul dengan izinNYA.. Amin.. ;)

EVERYTHING JUST FOR YOU

everything i do, just for you!
i will do my best to fulfill my dream! my dream is you! **(emak ku)
emak berkata : "emak anta anak2 mak blajar tinggi2, mak nk anak2 mak bantu mak"

sy janji jani janji jani JANJI!!! saya nk senangkan mak sy dlu, n next baru lah pk sgla2nye tentang sy plak..
kalau lah mak dpt tau ape yg ade dlm hati ni mak.. nthlah mak, sgla2 nye mcm susah mula2..tp, akak akn cuba shabis bole! sgala cabaran buat akak kuat dan btmbah2 kuat! akak tercabar mak!
kdg2 ksian kat mak dpt anak mcm akak ni.. ego sgt! akak memg xtnjuk akak sayang mak, caring psl mak.. akak xpndai nk mluahkan.. tak tau mcmmne carenye..
akak sayang mak lebih dr sgala2nya..akak tetap akan ade bsame emak.. dr dlu smpai bila2, akak akn jage emak jugak jugak!! pngajaran bnyk mengajar akak..=(
selama akak diam, akak pendam je dlm hati...slgi akak bertahan, akak akn sentiasa bertahan utk mak..
HANYA UNTUK EMAK..

Monday, 26 September 2011

BILA SAYA RASA SAYA PON NAK ADE BLOG!

Sbnaneye nk dijadikan cite, smlm knduri potong jambul anak2 buah kesygn ku mcm2 yang terbayang2 dalam otak ni..  sbb tu lah tetibe gatalnye lah nk buat entry tentang segala2 nya..

sampai2 je umah, tgk cter indonesia yg sedang hangat2 lah knon kt astro RIA channel 4 bertajuk **Hingga akhir waktu kot.. sbnanye rase mcm nk trjatuh cinte plak dengn cerita trsebut, kdg2 aku terpkir2 jgk lah kan??
ade ke laki mcm tu dlm dunia? so sweet.. mslhnye my expectation towards my demands is really high lah kan? smpai xmampu nk gapai..itulah hakikatnye Muslihana, bila ia adalah sesuatu yang indah.......agak sukar untuk kita mencapainya..(mungkin)

saya sndiri rasa, sy sgt lah tersuka berimgination.. cehwah! sometimes, itu yg buat kita bangon kuat utk keesokkan hari nye kan?? 

(:  sy skrg rasa suka nk brcrite mcm2, dlm pkiran sy, dan hati sy terutama skli..